عفونت لیستریایی (Listeriosis)

عفونت-لیستریایی

عفونت-لیستریایی


عفونت لیستریایی (Listeriosis)

عفونت لیستریایی یک بیماری باکتریایی است که از طریق منابع غذایی آلوده منتقل می گردد. این بیماری می تواند برای زنان باردار و افراد دارای اختلالات سیستم ایمنی عواقب جدی داشته باشد. عفونت لیستریایی در افراد غالباً با خوردن غذاهای حاوی گوشت که به درستی فرآوری نشده باشد، فرآورده های شیری غیر پاستوریزه، و نیز سبزیجات آلوده که به درستی شستشو نشده باشد رخ می دهد.

افراد سالم به ندرت درگیر عفونت لیستریایی و بیماری می شوند، اما این بیماری برای نوزادان و جنین می تواند کشنده باشد. همچنین، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز در معرض خطر عوارض خطرناک این بیماری هستند.

 

عامل بیماری

عامل این بیماری یک گونه باکتری به نام Listeria monocytogenesمی باشد که توانایی زنده ماندن در دمای یخچال و حتی فریزر را نیز دارد. به همین دلیل افرادی که در معرض خطر بیشتری از عوارض این بیماری هستند، شامل زنان باردار و افرادی که اختلالات سیستم ایمنی دارند، باید از خوردن انواع مواد غذایی که پتانسیل آلودگی به این باکتری را دارد خودداری نمایند.

 

علائم

معمولترین علائم این بیماری عبارتند از:

  • تب
  • دردهای عضلانی
  • حالت تهوع
  • اسهال

ولی در صورت درگیر شدن سیستم عصبی علانمی مانند موارد زیر نیز بروز می نماید:

  • سردرد
  • گرفتگی گردن
  • سردرگمی یا تغییر هوشیاری
  • از دست دادن تعادل

 

عوامل خطر

  • زنان باردار
  • سن
  • افراد با اختلالات سیستم ایمنی

 

تشخیص

معمولاً آزمایش خون برای تشخیص این بیماری عفونی انجام می شود ولی با توجه به تشخیص پزشک ممکن است بررسی ادرار و حتی مایع مغزی-نخاعی (CSF) نیز درخواست گردد.

دسته‌بندی نشده

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

seventy − = 67

تلفن تماس برای نمونه گیری در محل021-88492709